2013. február 28., csütörtök

Február!

Már megint lassan vége egy hónapnak, és én nem jelentkeztem!
Annyi, de annyi mindent csináltam ebben a hónapban, hogy nem is tudom hol kezdjem el a felsorolást!
Még mielőtt belevágnék, elmondom, hogy az én drága kicsiny fiacskám már nem is annyira kicsi! Állandóan a földön van, és gurul minden irányba! Már nincs előtte akadály! :) Szerencsére azért még követhető a gyorsasága! ( bár néha az asztal alatt kapom el! :)  )
Ebben a hónapban készült a Bencéről egy kép, amin ugyan nem mosolyog, de nekem az eddigiek  közül ez a kép tetszik a legjobban:


Na akkor kezdjük!
Első momentum ebben a hónapban a Valentin nap! Mi nem igazán tartjuk meg, de azért ennek örömére megleptem magam egy edényfogóval:
És ha Valentin nap, ráadásul már a tavaszt is nagyon várom, akkor kell egy új ajtódísz is:
Ezek után a Füredi Foltvarrók( akik már nem fürediek)  felhívták a figyelmemet Borcsamama zsepi tartó libáira amit természetesen Lili nagy örömére én is megvarrtam:

Majd jött az óvodai farsang! Lili kis ördög volt! Átmenetileg nem tudok róla képet mutatni, mert elvitte az én jó uram a memória kártyát, de pótolni fogom még ma este!

A farsangra kértek tombolát, ezek készültek rá:
Ez egy kis nesz eleje!

ez meg a hátulja
Aztán jött az Anyukám névnapja:

Nővérem is kapott egy ajtódíszt, de azt elfelejtettem lefényképezni!

Következő esemény a szülinapos játékban Orbis nagy napja következett! Naná hogy Ő is ajtódíszt kapott többek között! Meg csipkét, szalvétát a decoupage technikához, egy kis teát, egypár kis gombot, csuda, csuda kincsek! Képeket az Ő oldalán láthattok!


Aztán a mi kis csoportunk kitalálta, hogy varrjunk pénztárcát! :)
Hát én ebbe is beleszerettem!

Van még 2 keretem, ami nemsokára kész lesz! Kereteket Szilviéktől rendeltük! Köszönjük szépen! :)

És még mindig nincs vége az ajándékok listájának!
Van egy kedves családi barátunk, akiktől nagyon sok mindent kaptunk, és mivel mással nem tudjuk viszonozni a sok holmit, hát ezt kapták tőlünk:

Ezt a motívumot évekkel azelőtt tanították Kaposváron egy foltvarró találkozón! Kicsit más technikával! Ez most csak kézi tűzés! De azért az ajándékozottaknak így is tetszett! :)

Szóval lassan megint vége a hónapnak! Egy nagyon mozgalmas hónapnak! De még mielőtt befejezném ezt a beszámolót még nagyon boldog születésnapot kell kívánom a Nagynénémnek, aki egy nagyon szép kerek számot töltött be, amit viszont nem fogok elárulni senkinek! Az a lényeg, hogy egy nappal sem néz ki többnek 50-él! :) Szóval nagyon boldog születésnapot Gyöngyi! :)

2013. február 5., kedd

Ildikó ajándéka

 Végre minden megvan ahhoz, hogy beszámoljak Ildikó szülinapi ajándékáról!
Először is a képekkel kezdem, hogy tudjátok miről is beszélek...









Na kérem tehát ez az atarashii amiről már korábban is beszéltem! Pontosan szeptember hatodikán! Akkor álltam neki ezeket elkészíteni! És milyen furcsa az élet... Pont az az ember szólt hozzá a megjegyzésekben, akinek a konyhájában találták meg a helyüket!

Tehát készítettem 10 db elvileg egyező négyzetet, a célom az volt velünk, hogy a tulajdonos úgy használja, ahogy akarja, pohár alátétnek, edények alá, vagy csak össze rakja egymás mellé egy kis dohányzó asztalra! Az érdekessége abban rejlik, hogy elvileg mind egyforma, de rengetek féle képen variálható! (De ez talán a képeken is jól látszik! )
Nekem a színei is nagyon tetszenek, és megmondom őszintén nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre kerültek! :)

A technikáról:
Ezen a két  linken a lényege jól látható és olvasható: négyzetre varrt kör... Végy egy köt, hajtsd be a szélét egyenletesen, majd végy egy négyzetet, ami pontosan beleillik a körbe, darabold fel azt a négyzetet, majd a darabokat varrd össze megint négyzetté, ha akarod béleld, és végül varrd be körbe, úgy hogy ráhajtod a kör leeső részeit! (igazi foltvarrás: végy egy nagy anyagot darabold fel, majd varrd össze megint! ) ((a feldarabolt négyzet darabjaira rá kell hagyni varrásszélességet mielőtt újra összevarrjuk, ezért érdemes először szabásmintát készíteni!))
Variációk száma végtelen!

Jelen esetben ezt a mintát én a Maricámtól tanultam, aki viszont a NAGYNYÁRÁDI TÁBORBAN!
Annyi módosítást csináltam én, hogy tettem bele még egy plusz csavart... A Marica úgy tanított, hogy a felrajzolt mintán varrjuk össze az anyagokat, hát nekem sz úgy ne igazán ment, ezért én először felvarrtam papírra, majd úgy illesztettem össze a darabokat! Hozzá teszem itt  is mindent kézzel varrtam az első öltéstől az utolsóig! Azért, hogy szebb tartása legyen, tettem bele vliest és táska merevítőt! Jó alaposan össze is vasaltam őket! :)

És amiről még nem szabad elfeledkeznem, hogy ezt a tíz darabot csak nekem tartott elkészítenem fél évig, és nyilván, ha valaki jobban rákoncentrál, akkor fél év alatt több százat is meg lehet csinálni belőlük!

2013. február 1., péntek

Ez történt januárban!

Sajnos már itt tartunk, hogy havi összesítést kelljen írnom! Sajnos minden nem fér bele 24 órába, így egy kicsit később ugyan, de azért beszámolók mindenről!

Először is számunkra a legfontosabb esemény ebben a hónapban a Bence keresztelője volt! Nem gondoltam volna még tavaly, hogy január 13-án ilyen nemes családi összejövetel lesz, de sajnos, vagy nem is sajnos a Kereszt anyuka másnap kiköltözött Ausztriába, így sürgetett az idő!

A keresztelő nagyon jól sikerült! Bencének egy szava sem volt a templomban, csak nézelődött! Még a keresztvíz sem zavarta! Nagyon kis ügyes volt! Keresztelő után volt egy kis ünnepi ebéd! Az egészet a szüleimnél Kéthelyen tartottuk, és utána még haza is kellett jönnünk! Mért is ne pont aznap esett egy kis hó, ami a magyar utakat nagyon megzavarja, de életemben először vezettem a hóban! Egész jó lett volna, ha a két gyerekem nem ült volna mögöttem! Így viszont egy kicsit illetve nagyon tartottam tőle, de azért keményed haza döngettünk lakott területen kívül is 45-tel! Hát ezt az élményt kihagytam volna! :)

Ugyanezen a napon volt a névnapom is! Nagyon hasznos dolgokat kaptam, amiknek nagyon örültem! Ilyen volt például az éves Praktika előfizetés! :)
Az Ágitól kaptam egy nagyon szép képet:
Rögtön meg is találtam a helyét! :)
Szép ugye!?
Nekem nagyon tetszik! Köszönöm szépen!

Aztán jött az idei év első szülinaposa a szülinapi játékban: Ildina !
Mivel szeretni a süniket, hát ezt kapta:

Nagy része kézzel tűzve! Remélem tetszett az ünnepeltnek! Még egyszer boldog születésnapot!

Aztán jött az Ági nap! Tehát arra ez készült:

Ági! " Én a kezemet adtam Neked! "
Szó szerint! Ennek a képnek is van története! A facebookon láttam, hogy Kecskeméten Kereni-ék ilyeneket varrtak, és megpróbálkoztam vele én is! Az írták, hogy stencil qiult a technika neve, de nem sok használható dolgot találtam a neten ilyen címszó alatt, így hát mentem a saját fejem, illetve bocsi, a saját kezem után!
Először megfestettem a tenyér lenyomatomat, amit rárajzoltam a narancs anyagra, majd összefogtam a barnát és a narancsot, és kézzel összetűztem, majd a barnát kivágtam, és körbe tűztem az egészet!
Hát hogy mennyire szabályos azt nem tudom, de a lényeg, hogy több olyan ember is elismerően nyilatkozott róla, akikre felnézek! Szóval ez nekem nagy élmény volt, és azt hiszem, hogy ezt még folytatni fogom! Már megvannak a terveim, sőtttt....
Boldog névnapot Ágica! :) 

Aztán ma van Bertalan Ildi szülinapja! Az Ő ajándéka is még januárban  készült, időben postára is adtam, de ma még nem mutatom meg, mert nem tudom, hogy kibontotta e már! Amint jelentkezik rögtön fel is teszem az ajándékát! Addig viszont boldog szülinapot Ildi!

Marica barátném blogja ma egy éves! Nagyon örülök neki, hogy ilyen ügyes! Marica csak így tovább, és várom a bejegyzéseket! :)

2013 januárja letudva! Nagyon megy az idő! :) De ennek az a rendje...

Próbálok majd februárban azért többször idejutni, nem megint havi összesítést írni, de nem ígérek semmit! Igyekezni fogok az tény! :)