2012. október 22., hétfő

Mai nap és az egyesek! Nagy egyesek!

Ma sok nevezetes egyes van az életemben!

101! Ez a bejegyzésem sorszáma!

1 hónapos ma Bence! Már egy hónapja! Azóta már szépen gömbölyödik angyalkám! Már megjelentek az első hurkák a kezén, lábán! Szerintem korához képest nagyon figyelmes! Nappal sokat nézelődik, és inkább éjjel alszik! Utál a babakocsiban lenni, de még az autóban is rettenetesen sír! Imádja ha rám kötözöm hordozókendővel! Szereti ha simogatom, ha testápolóval kenegetem, ha "szabadon" van! Kezdetektől csendben tűri a pelus cserét, viszont a fürdés csak egy hete lett jó mulatság! Imádja, ha kézről kézbe jár! Nagyszüleit teljesen leveszi a lábukról, főleg a Nagypapák gyengülnek el vele! :) Cumit nem szereti, inkább az igény szerinti szopizást részesítjük előnyben! Ha sír gyorsan kiderítjük, hogy mi a baj! Egy hónapos "tömör gyönyör"! Szerencsére a nővérkével is jól kijönnek egymással! Nem is akár hogy! Imádni valóak együtt! :) Büszke vagyok rájuk! És az Apjukra is!Amiből csak lehet kiveszi a részét! Pelenkáz, hordóz, játszik, altat, Lilit is rendezi esténként (fürdés, altatás, mesélés)! És nagy ritkán még el is mosogat! :)
Ezt kevés férfi vállalja be!

Papával sziesztáznak éppen ma délután! 
"Minden érdekel, de azért adjatok már enni!"
És még egy egyes:

Pont a mai napon vagyunk egy éves házasok! Egy éve ilyenkor már erősen kopott a cipőm talpa! Istenem, de szép is volt! Minden olyan volt, mint amilyennek szerettük volna! Szép idő, remek hangulat, tökéletes menü, sütemények, kiszolgálás! És mintha csak tegnap lett volna, hogy válogatom a zenéket, készítem a meghívókat, a dekorációt, köszönő ajándékokat! Istenem hány álmatlan éjszaka előzte meg! És milyen hamar elmúlt! :)
Igazi "rongyos, foltos" esküvő volt! Íme néhány kép:


Lili és Apa! Imádom ezt a képet! :)
  
Fehér-bordó! Az asztalokon üveg helyett organza jo-jo-k


Köszönő kártya egy kis verssel, és a szalvéták! :)

Egy kis tulipán hagyma! Nagyon szép virágok lettek belőlük! Sajnos nem mindenkinél eredtek be, de ami a legszebb az egészben, hogy a Nagyszüleink sírjához is vittünk ki, ültettünk a lakodalom után. Tavasszal ezek lettek a legszebbek az összes közül!
Lili kedvencei voltak a szalvéta gyűrűk, jó párat össze gyűjtött!


Az asztalokon, és a plafonon is szalagra ragasztott jo-jo-k voltak krepp papír dísz helyett!
Ez most a fátyol, vagy valami más anyag? Mindenki döntse le! A lényeg, hogy nagyon finom volt! :)

Fair trió 

                        Egy fantasztikus zenekar! Nagyon profik, és tényleg elkopott a cipőm talpa!

 Ez a szám szólt a gyűrű húzás alatt! :) Két szám volt, amin énekeltek, ez , és a bevonuló zenénk! Jaj de jó is volt! :)
És búcsúzóul csorogjon a nyál egy kicsit:
Ezt ma kaptuk Anyósoméktól! Nagyon finom volt! :) Köszönjük szépen!


2012. október 19., péntek

100. bejegyzés!

Ezt a jeles számú bejegyzést szánom arra, hogy bemutassam mi mindent kaptam a szülinapomra!
Ezeket  Rita játékán kaptam, ahol a lila csoport tagja vagyok!
Kis előszó a bemutató előtt!
Először is nem győzőm megköszöni mindenkinek a munkáját! Fantasztikus dolgokat kaptam, nagyon ügyes emberektől! (Csak a postás kapott frászt, mikor már a negyedik sorba dedikáltam a füzetét!)
A bejegyzés sorrendje véletlenszerű, semmi logika nincs benne! Nem érkezési sorrendbe rakom fel, de még nem is abba a sorba, ahogy bontogattam őket!
Elárulom, hogy 11 óráig vártam a postást, és ahogy elment elkezdtem bontogatni, óránként egy csomagot! Így tovább tartott a mámor! :)
Bontás előtti pillanatkép! Tényleg csak pillant, mert rögtön neki is estem! Ennyi csomag jött meg 10.-ére a többi kicsit késett, ami tök jó, mert több napos lett a szülinapom!

Na akkor kezdjük! :


Era-krea vagyis Erika ajándékai:
Apám, ez a csaj olyanokat tud! Nagyon tetszenek! :) Fekete macskám már nincs! Lili elkobozta, mint ahogy a kék virágra is lecsapott! Sokan mondják, hogy a foltvarráshoz nincs türelmük, de akkor kérdem én, hogy állnak a tojáshéj mozaikkal? Az a narancssárga könyvjelző közel 1 mm-es tojáshéj darabokból kirakott képecske! Na ehhez kell a türelem! Egyszer majd én is kipróbálom talán, ha nagyon elborul az agyam! :) Pet medálok is nagyon tetszenek! Nagyon köszönöm!

Anna ajándéka:
Mikor meglett a csoport beosztás, végig néztem mindenkinek a blogját! Egyből bele szerettem az ilyen medálokba! Egy baj van vele, hogy a Lili is! Ez a szett fantasztikus! Elképzelni sem tudom, hogy pár gyöngyből hogy lehet ilyen szépeket kihozni! A lényeg  nem engedtem a Lilinek, majd ha 18 lesz esetleg kölcsön adom majd neki!

Adrienn ajándéka
Az üvegcsében finom cukor van, és szerintem ezt a funkcióját tartani is fogja! Nagyon tetszenek a minták, és a finom színek! Olyan szolidak, és még is magukra vonzzák a figyelmet bárhova is teszem őket! Nagyon szépek, bele szerettem egyből! :) A gyűrűt meg az angyalkát Adrienn a Lilinek szánta, de ő még nem elég csaj, egyenlőre csak a cukorra fáj a foga... Az angyalkát meg átruháztam Bencére, fent lóg a kiságy felett, ahol társra talált, és feladatuk van! Két kis angyalka vigyázz az álmára!

Bátorba ajándéka
Csilla előre bocsájtotta, hogy ebbe a csomagban mindenkinek lesz valami kis apróság! De tévedett, nem apróságok ezek! Csupa nagy és hasznos dolgok, értékek, kincsek! Az férjem szerint a paprika nagyon finom! Lili is okosodik erősen, és a kis kincsekre is lecsapott! Az előke nagyon szupi, Bence is értékelte! Egyszerűen minden tök jó! Az anyagok felhasználása is tervben van, már csak idő kell, vagy egy alvó gyerek...

Kriszta  ajándéka
Hát ezek! Illat kavalkád! A kis párnácska mind a két fele horgolt, és egyszerűen gyönyörű! Ami rajta van, illetve már csak volt az egy pár fülbevaló! Nagyon szépek! És a szappan! Sajnos állítva nem fényképeztem le, mert a tetején van egy szép rózsa! Vétek lenne használni! Nagyon sokoldalú csaj vagy Kriszta, és amihez fogsz, abból kincs lesz!

Orbis ajándéka
Márta előre jelezte, hogy nem volt annyi ideje, amennyit szeretett volna! Hát ha időhiányban ilyen dobozkát lehet csinálni, akkor nekem még sem kell idő! Kicsi káosz lett a fényképen, de ha jól megnézitek, van egy kis gomb-virág képeslap a teák felett, és a tűpárna alatt! Remélem virág, mert én annak láttam, csak az uram szerint kulcs! Még csak arra kell rájönnöm, hogy hova dugjam az ehető dolgokat, mert a család apraja nagyja rájár! Az egyik anyag mesés blokkokat jelenít meg, amiből nagy valószínűséggel mesekönyv lesz! Majd! :)

Irisz ajándéka
Irisz volt a mi csoportunk első szülinaposa! Boldog szülinapot még innen is! :) Az a piros kis üvegcse saját termesztésű aszalt paradicsomot rejt! És ami a legjobb: épségben és egyben ideért! A fa gravírozott tálka gyönyörű, nagyon tetszik! A képeslap sajnos kicsit meggyűrődött sajnos, de minden más ép! Irisztől is kaptam anyagot, amik nagyon különleges! Hogy mi lesz belőlük?! Még nem árulom el! Majd kiderül! :)

Krealady ajándéka
Rájöttem, hogy mért Kralady Ildikó neve! Nagyon kreatív az biztos! Jelen tárgyak estében is elmondhatom, hogy nincs már macskám! Ő nem csak a Lili ágyáig jutott, ő megjárta már az ovit is! A kulcstartó nagyon tetszik! Nagyon szép és profi munkák! Lenyűgöző! Minden nap lehetne szülinapom! :)

Ildina ajándéka
Itt a Bence őrző angyalkájának a párja! A medál, és a fülbevalók gyönyörűek! Nagyon tetszenek! Olyan kis romantikusak! Ezek is olyan ajándékok, amik kihozták belőlem a "de jó hogy jelentkeztem" érzést! Nagyon szeretem az ilyen egyedi dolgokat!

Rózsa ajándéka

5 darab panel! Egy foltvarrónak igazi kincsek! Hát még amik majd lesznek belőlük! :)

Na akkor a tartozásom letudtam, és megcsináltam a beszámolót! :) Nem emlékszem, hogy valaha lett volna ilyen szülinapom, amit ennyire vártam, amikor ennyi ajándékot kaptam, ami több napig tartott, és ami lázban tart még mindig!
Ha már nem lehet minden nap szülinapom, nagyon bízom benne, hogy jövőre megint jelentkezhetek! Köszönöm még egyszer mindenkinek az ajándékát, fáradozását!
Köszönöm Ritának hogy megint elindította a játékot! Remélem még sokáig fog élni a kezdeményezése!
Nagyon megszépítették a napomat! Köszönöm!!!!!










2012. október 11., csütörtök

Szülinapos játék 1

Múlt héten volt a csoport első szülinaposának nagy napja!
Most mát megmutathatom, hogy mit kapott tőlem, és ez úton is nagyon boldog születésnapot Irisz!
Szóval az ajándékok:
Készítettem egy hivatalosan zsepi tartót, de szerintem bárminek lehet használni! Szalvéta tartónak, vagy akár pohár alátéteknek is!


Ezeket a Margit virágokat pohár alátétnek szántam, ezeket tanulták a lányok Bonyhádon, mialatt én a szülés élményével voltam elfoglalva! Margit virág, mert Reiserné Margitka álmodta meg! 


Egy kis organza virágok! Akár kitűzőnek, akár függöny dísznek, de akár a karácsonyfa éke is lehet!


És egy kis illatzsák! Itt még füstölő van benne, de nyitott a szája, és bármire ki lehet cserélni!

Ezeknek az ajándékoknak az elkészítésében nagyon kevés szerepe jutott a varrógépemnek, többnyire kézzel készítettem! :) 
Nagyon izgultam, hogy épségben odaérjen, és elnyerje a szülinapos tetszését is! Jelentem oda ért, és pozitív visszajelzések jöttek!  :)



2012. október 10., szerda

"Remek a hangulatom, tom , tom

Ma van a szülinapom, pom, pom, pom "
Ezzel a dallal indult a napom! Nem is! Egy pár órával korábban az én férjecském felébreszt a legmélyebb álmomból, hogy "Figyelj csak, ébredezik a Bence, hallod mit mond? Boldog szülinapot Anya! " Nem is lett volna ezzel semmi gond, ha nem 00:05 lett volna az idő! :) De hamar vissza aludtam, és akkor jött a dal 6 órával később, majd eltelt még egy óra, és a Lili is elénekelte! :) Ez volt ám a nem mindennapi koncert! :)
Innentől kezdve aztán tényleg remek a hangulatom, még most is! :)
A napi rutin után Lili elindult apával az oviba, és apa a kenyér mellett mást is hozott haza:
Kaptam egy orsó- és tűtartót, és egy gyönyörű csokor virágot! Ezt a tartókát nézegettem már évekkel ezelőtt is Bonyhádon, de valamiért nem vettem meg! Lehet, hogy azért, mert tudtam, hogy megkapom ajándékba?!
Aztán folytatódott a nap! Mivel jelentkeztem a szülinapos játékra, ma 4 levelet és 1 csomagot hozott a postás! A tegnapi csomagokkal együtt 7 várt a bontásra! Úgy döntöttem, hogy az érdekesség kedvéért óránként bontok egy csomagot! Azt még nem mutatom meg, hogy miket kaptam, majd a jövő héten, addig még kapok pár csomagot, és majd egyben felteszem, de annyit elárulok, hogy nagyon szuper, hasznos ajándékokat kaptam, nagyon ügyes emberektől! :)
Idő közben megjött a Lili is az oviból, aki szintén hozott nekem ajándékot! Kijavázta a csoport anyagkészletét, és készítettek Ági nénivel egy 10 perces babát!
Ja és kaptam egy Kinder Bueno-t, azzal, hogy az egyik szál csoki az övé, a másik az enyém! :)
Voltak ma még Anyósomék is, akiktől kaptam egy tortát és egy pulcsit, na meg persze virágot! Na de nem csak én kaptam ajándékot, Lili kapott egy pulcsit, Bence meg egy bodyt! Ezen túl a gyerekem csak ebben a bodyban lesz hajlandó mutatkozni:
És a gyerek is mindig igazat mond, de mivel a Bence nem tud beszélni, ezért az is igaz, ami a ruháján van! Pl.: ha leeszi magát, akkor abból ami a ruhán van be lehet azonosítani a menüt szavak nélkül is! :)
És persze ne feledkezzünk meg arról a 62 emberről, akik a Facebook-ot választották a jó kívánságuk elküldésére! Köszönöm ez úton is! Mindenkinek! Főleg a családomnak! Fiam is ma tök rendes volt! Ma csak 3 pólót tisztelt meg túróval! Kell ennél több egy napra! Ennyi szuper dolog!
És remélem ezek után senki sem csodálkozik, hogy remek a hangulatom! :)
És még egy képeslapot is kaptam, ami szerint egyedi vagyok ebben a nagyvilágban!
Szóval remek a hangulatom, tom, tom ! :)

2012. október 9., kedd

A mi kis csodánk! :)

Immár 17 napos a mi kis csodánk! Most jöttem rá, hogy meg kellene változtatnom a bemutatkozásomat, mert már nem vagyok kismama, illetve a postaládánkon is eggyel több nevet kell kiírnunk! Kis apróságok! :)
Egy gyermek tényleg egy csoda! Nem csak az ahogy világra jön, hanem az is ahogy fejlődik, ahogy gyarapszik, egyre többet tud, egyre többre kíváncsi, és minden érdekli!
Pénteken volt nálunk a védőnőnk, és a Bence teljesen kiakasztotta! Pár perccel az érkezése után ébredt fel az én kis fiam, de csak valami zajra, vagy nem tudom, mert nem volt éhes... Beletettem a kezembe, és leültünk a védőnővel szembe beszélgetni vele! Az én kicsi életem meg csak nézelődött, és egyszer csak rám mosolygott! Mire a védőnő megszólalt, hogy meg kell enni ezt a gyereket, olyan kis helyes, ráadásul három hetesen még nem szoktak ennyire nézelődni, és még mosolyogni sem... Csakhogy mi még két hetesek sem voltunk! Másnap töltöttük be a kettő hetet!
Haza jövetel után egy héttel voltunk tanácsadáson is a házi orvosnál, aki mosolyogva állapította meg, hogy 450 g-ot hízott ez a gyerek egy hét alatt, így tuti, hogy minden rendben van velem is és vele is! :)
Na az én részem az egy kicsit túlzás, de Ő tökéletes! Nekem még a járással gondjaim vannak! Szerencsére nem a gátam szabja a határokat, az szépen meggyógyult, hanem a  medencém nem akar helyre rázkódni! Egy kicsit nehéz volt a Bence, és már a terhesség vége felé éreztem a medence csontjaimat, de szülés óta még jobban fajnak! Szerencsére nem mindig, csak ha mozgok...
Na de milyen is itthon! Fantasztikus! :)
Lili, aki most 4 és fél éves, imádja az öccsét, állandóan tartogatná, ölelgetné, és folyamatosan elhalmozza puszikkal! Nagyon segítő kész! Mindig körülöttünk ugrál, engem, bevallom, néha már zavar,de azért örülök is neki, hogy így áll a dolgokhoz!
Mindig azt szoktam nekik  mondani, hogy a Lili az én legszebb nagy lányom, Bence meg az én legszebb kicsi fiam az összes közül! Igaz, hogy csak ketten vannak, de ilyenkor a Lili mindig kihúzza magát, és nagyon büszke!
Na de milyen itthon! Fantasztikus!
Bence egy remek kis krapek! Éjjel általában egyszer kell fel enni, de úgy hogy este 9 körül már az ágyában alszik, és reggel 4-6 között ébred fel! Egy gyors kaja, büfi, pelus csere, max fél óra alatt és alszik is tovább! Igaz délelőtt nem igazán akar aludni, de helyette az  egész délutánt átalussza! Esténként van egy kis hasfájás, de a masszírozás csodákra képes, és szerencsére hamar elmúlik a baj! Babakocsi nem tetszik neki, fél órát talán kibír benne, de azt is nagy keservesen! :) Most a hordozó kendőkkel ismerkedünk, és talán holnap már azzal megyünk sétálni! Szóval szerencsére minden a legnagyobb rendben zajlik nálunk!
Íme néhány kép:
Egy elkapott mosoly

Pelenka csere lesz!

Body szövege: Eladó a tesóm /Minden ajánlat érdekel/!



Apa vállán nagyon jó!

Azért már szemtelenkedek is néha!

Nagyon élvezem megint a babázást és igyekszem megtalálni a kellő egyensúlyt a két gyerek között! Nem könnyű, de néha már sikerült! :) 
Ja és nem szabad elfelejtkeznem Apáról sem! Már egy hete napjában legalább egyszer tisztába teszi kicsi fiát! Ha egyet nyekken a gyerek az ágyban, Apa már ugrik, és lesi kiveheti e már! :) Azt hiszem nagyon imádják egymást! És azt is hiszem, hogy nagyon szerencsés vagyok , hogy ilyen férjem van! 
Imádom a családomat úgy ahogy vannak, olyannak amilyenek, még ha a fiam szemtelenkedik is! :)