2012. július 30., hétfő

Részletek!

Lementettem az összes fényképet, ami a telefonomon volt, így tiszta üres a memória kártya! Megcsináltam a részletfotókat, összedugtam az számítógéppel, és várom az eredményt!
Megvan az összes kép, és megy a feltöltés is! Szóval ilyen egyben.
Ezek a zsebek közelebbről:

A képeket  még évekkel ezelőtt szedtem le a netről, ingyen letölthetők, és ha jól emlékszem Baby Sunbonnet Sue címszó alatt találtam őket!
A rögzítése a kiságyra:
És ha már bele lóg a képbe, akkor egy bónusz, még a Lili idejéből! Annak idején még a Lili születésére készült ez a pelenka tartó:
A pocijában van egy fa lap merevítőnek, arra pakoltam a pelusokat, van egy kis zseb az elején abban voltak, lesznek a veszélyesebb kellékek, mint pl.: körömvágó eszközök! Elég magasan van, és elég messze a kiságytól hoz, hogy ne érje el a gyerek!

Na akkor már nem vagyok adós semmivel!

Mai program? Mosás, takarítás, vasalás! Meg talán megint egy kéthelyi út! Húgom ma jön haza Francia országból, ahol egy keresztény ifjúsági találkozón volt! Elvileg jön Kaposvárra, és én megyek érte, hogy hogyan jut Kéthelyre még nem eldöntött, attól függ, hogy mennyire siet! Eredetiben a szüleink eljönnek érte munka után, gyakorlatilag majd kiderül! Majdnem egy teljes napot ülnek a buszon, úgyhogy én azt gyanítóm, egy tusolás, alvás belefér, mielőtt tovább megy! Majd meglátjuk! Az előbb beszéltem vele, még Szlovákiában vannak, kb. 100 km-re Lentitől!
Mindegy mikor, csak épségben érjenek haza!

2012. július 29., vasárnap

Varrós vasárnap!

Hú de szerencsém van! Mai feladat a kék monokróm! A hét elején neki álltam blue-work-öket varrni, egy kis zsebes tároló zsebeinek szántam, de valahogy nem úgy jöttek össze a dolgok, hogy ahogy terveztem! Elvileg szerdán már be akartam fejezni, de addig még csak két képet varrtam meg! Aztán szerdán kihúzták a fájós fogamat, és egy kicsit nagyon megviselt! Nagyon nagy kampós gyökere volt, elég nehezen is jött ki! De túl éltem, ma már alig érzem a helyét! Aztán jött a csütörtök! 4D-s ultrahangra mentünk! Sajnos nem tudok képet mutatni, mert nem akarja a cd-t elfogadni a gép, de nagyon jó volt! Sok mindent nem mutatott meg a Bence magából, meg útba volt a köldök zsinór, de az orra tisztán mint a Lilié volt annak idején! Szerencsére minden rendben! Mindene meg van!
Ultrahang után elmentem a Liliért, tervek szerint pénteken délben indultunk volna haza, de közbe jött volna egy kis kirándulás! Na jó nem olyan kicsi! Veszprémben kötöttünk ki az állatkertben! Jó két óra kocsival! Szóval elmentünk 5-en a Nagyszülők, a 2 unoka és én, gyerekek közül egyedül... Mindenki mindent látott, kivéve én, aki rohant a Lilivel az illemhelyre, vagy épp a játszó térre! Na jó azért láttam én is pár állatot, főleg a kerítés mellett dohányzó apukákat, akik a ketrecek tövébe szórták a csikkeket! Na mindegy! Ez nem a megfelelő hely a dohányzás elleni küzdelemre!
Aztán szombaton este végre hazaértünk, és két hét után a Lili is a helyén aludt! Nagyon hiányzott már a kis törpe! Szombat elment jó gyorsan, készülünk az ovira! Új tornacipő, benti cipő, itthonra új papucs, nadrágok, mert mindet kinőttük! Szóval szépen sorban meg kell újítani a ruhatárat!
És végre vasárnap! Ha most nem fejezem be a tárolót, akkor soha! Rá is szántam magam, hogy mindegy mi lesz a mai varrós vasárnap, nekem ezt kell befejezni! És megjelent, hogy kék! Akkor az én munkám is jó lesz, mert KÉK! Igaz, hogy a délutánom rá ment, de elkészült! Most már csak a telefonommal küzdök, mert azzal szoktam csinálni a fényképeket, most is csináltam párat, erre kiírja, hogy ismeretlen helyre kerültek! Mi az hogy ismeretlen! Vagy a telefon memóriájára vagy az SD kártyára tudja menteni, de nincs egyiken sem! Ez az egy maradt:

Ugyan így jártam az állatkertben, azzal az egy különbséggel, hogy a zsebekről még tudok csinálni új képeket, de az állatkertről nem! Holnap jövök a részletfotókkal! 

2012. július 23., hétfő

Juhiiiiiiiiii

Nyertem!
Varrós vasárnapon végre én is nyertem együtt Maricával !
Mi ketten pályáztunk csak sajnos, de nagyon jó, hogy mind a ketten nyertünk, mivel mi egy csoportba járunk! Még beszéltünk is tegnap, hogy melyikünk mit varr!
Ezen felbuzdulva folytatom a blue-work varrást! 3 képnek álltam neki, amiből a kiságy szélére lesz egy zsebes tároló! Ha már mutatható részletek lesznek rögtön jövök velük!

Ja még egy jó hír a mai napra!
Ultrahangon voltunk ma! Az aktuális adatok szerint Bence ma 32 hetes 2 napos, 2007g és szerencsére minden rendben van! Láttam minden kis porcikáját, pici szívét dobogni, a kicsi kezeit, lábait, bordáit! Nagyon jó érzés volt látni, hogy minden a legnagyobb rendben van! Jelen állás szerint és az orvosok  szept. 14 lesz az a nap, amikor meglátja a napvilágot! Csütörtökön mehetünk 4D-és ultrahangra, de már nagyon nagyok vagyunk hozzá, úgyhogy csak a szerencsén múlik, hogy sikerül e! Az eleve jó hír, hogy a méhlepény a hátsó falon van, így a baba nincs takarásban! Várom már nagyon!


Maricám! Ügyes vagy, és itt is gratulálok Neked!!!!! :)

2012. július 22., vasárnap

Varrós vasárnap!

És végre időben elkészültem a pálya munkámmal!
Mai téma a hullám megjelenítése volt! Nekem egyből egy kis blue-work jutott az eszembe, ha már fiacskám lesz, és végre már nagyon neki kéne leselkednem a gyerekszobának, főleg mert az a megérzésem, hogy augusztus végére már a kezemben lesz a Bence!
Na szóval ez lett az eredmény:
A mintát a neten találtam,már nem tudom hol, de nem ez volt az első, hogy ezzel a babával dolgozom!
Lehet, hogy azért mert nálunk most nincs igazi fürdőzős idő, de valahogy, valamiért ma a horgászáshoz tudtam kapcsolni a hullámokat... Ez is a Bencéé lesz, ha addig nem kunyizza el senki! Az a legnagyobb baj, hogy azt kell kitalálnom, hogy hogyan fogom rögzíteni a falra! Fúrni nem tudok, és nem is szeretnék, így valami egyéb alternatívát kell kitalálnom! Ha van valakinek jó ötlete,szívesen fogadnám...


2012. július 20., péntek

Ezt neked Katika!

Csak egy kicsit késtél el a színválasztással, bár még nincs minden veszve!
Egy nagyon egyszerű kis kitűzőt választottam, és kéket!
Mivel vettél egy kék toppot, aminek a színe nagyon jól áll, ezért mertem a kéket választani!
A kitűzőről:
Nagyon egyszerű, olcsó, látványos, gyorsan elkészíthető, még szakmai tudást sem igényel!
A tegnap vásárolt Textilkiegészítők című könyvben egy kis táska leírása mellett találtam! Bár a könyvben két színből áll, én ezzel szemben 3 féle kéket hoztam össze! Apró öltésekkel varrtam össze a hurkokat, és egy kis biztostű van a hátára varrva!
Az eredmény, íme:

A Malacka csak a modell, őt nem kapod meg, de azért remélem tetszik!
De azért most elgondolkozok valami feketén is! Ha már a fekete a kívánság!

2012. július 19., csütörtök

Könyv ajánló

Egy kis nyári olvasgatni valóra bukkantam! Kaptam tegnap egy hírlevelet a Alexandra könyvesboltból! Nagyon jó kis akciókat tartogatnak nekünk (folt)varróknak, és ügyeskedő alkotóknak! Egy pár könyv, amit gyorsan meg is vettem, szerintem fantasztikus áron! Legalábbis akció nélkül nem igazán vettem volna meg őket!Bármelyik Alexandra könyvesboltban megvásárolható könyvek, nem csak netes rendelésre vonatkozó árak! Akció részletei megtekinthetőek, ha rákattintasz az kiemelt részre, minden akciós könyv megtekinthető, külön kategorizálva!
Na akkor sorban:
Hímzett babaruhák , a könyvben gyönyörű babaruhák vannak szabásmintákkal, leírással, hogy hogyan lehet elkészíteni! Nagyon szépen illusztrálva, és szerintem érthetően! 2999 Ft helyett 600 Ft!
A darázsolás ábécéje, kézi és gépi leírásokkal, gyönyörű, és egyszerű mintákkal! Több mint 1000 fénykép segít az eligazodásban! Nagyon jó kis könyv, és ez is 2999Ft helyett 600 Ft!
Textilkiegészítők, táskák, karkötők, kitűzők, brossok! Jópofa ötletek, kézi és gépi technikák! Akár egy óra alatt elkészíthető ékszerek!  1499Ft helyett 450Ft!
És akkor a mai utolsó könyv, ami nem igazán varrós, de nekem nagyon megtetszett!
Kössünk, lányok!, a kötés elejétől a végéig, sok-sok hasznos tanáccsal, és 15 szuper kötésminta gyerekcipőtől a pulóverig! Még nekem is sikerülne valami szépet varázsolni a fonal és a tűk segítségével! Ez a könyv 3999Ft helyett 800 Ft!

Mondtam már, hogy szeretem a könyveket? Mindig talál bennük valami jót az ember, amit fel tud használni, ha mást nem csak a szavakat, mert ahogy tudjuk a szónak ereje van! Remélem sikerült egy kis kedvcsinálót adni, hanem, akkor majd azokkal a munkákkal, amiket a könyvekben látottak alapján fogok bemutatni majd valamikor...egyszer... talán!

2012. július 18., szerda

Megvagyok!

Nem vesztem el, csak egy kicsit, de kezdek magamhoz térni!
Most, hogy vége lett egy kis időre a kánikulának gyorsan be is gyulladt a fogam a huzattól, lassan már ez is a múlté lesz, de hát tudja mindenki, hogy ha az embernek fáj a foga, akkor igyekszik elbújni, és megvárni míg elmúlik! Nálam vasárnap reggel kezdődött, és pont Anyuéknál voltunk! Se fogorvos, se gyógyszertár... Kismamaként meg nagyon meg kell néznem, hogy mit szabad és mit nem beszednem! Hát elég volt, az biztos... Egy előnye volt! Szerettük volna rávenni a Lilit, hogy nyaraljon két hetet Anyuéknál, de nem igazán akart ott maradni, de így hogy látta, hogy mennyire szenvedek, megértette, hogy jobb ha ott marad, mert nem tudom elvinni őt is a fogorvoshoz. Így maradt! Szerencsére, mert így legalább el tudtuk hozni a kiságyat, a bébi gyerekülést, a babakocsi alkatrészeit, meg még jó pár bébi holmit! Most hogy nincs itthon a Lili megint egy kicsit a lakásra tudunk koncentrálni, és rákészülni a Bence érkezésére, bár még van 2 hónapunk, ha csak nem gondolja meg magát, és előbb jön! :) Nem bánnám, ha egy pár héttel, ami még biztonságos neki, megelőzné magát, de hát jön amikor jönni akar! Az biztos, hogy ez a terhesség jobban megvisel, mint a Lilivel! Küzdök a fogammal, a lábammal, a hátammal, az alvással, a plusz kilókkal, a savval, a hideggel, a meleggel, szóval mindennel! De a cél lebeg előttem, hogy pár hónap múlva lesz egy édes kicsi fiam a gyönyörű lányom mellett, és egy darabig megint teljesnek fogom érezni  a családot! Aztán ki tudja, lehet hogy pár év múlva azt fogom mondani, mikor már elfelejtem megint a terhesség rossz oldalait, hogy jöhet a következő!
Na de azért több ám a jó oldala a terhességnek mint a rossz! Csak a rosszat hamarabb megunja az ember, és könnyebb panaszkodni! De azért az nagyon jó, mikor éneklek, és közben táncol a Bence!  Vagy csak azért mocorog, hogy hagyjam már abba?! Vagy az is tök jó, mikor csuklik, és látni ahogy ritmusosan mozog mindenem... A Húgomnak is nagyon tetszik az biztos, amikor pisztergálja a pocim, és a Bence meg vissza reagál!

Utolsó bejegyzésemnél írtam, hogy készülnek a levendula zsákok, hát egyet meg is mutatok! Nekem ez tetszik a legjobban, bár tudom, van még hova fejlődnőm:



Kint a konyhában lesz a helye a polcon, ahol a cukrok, lisztek lesznek! Pont ma csináltam nekik helyet, mert úgy döntöttem, hogy elmegyünk egy nagy bevásárlást tartani, és ideje készleteket felhalmozni! Könnyebben vásárolunk a Lili nélkül, és a Bencével sem akarok majd minden apróságért leszaladni a boltba! Így jöhet minden kicsit nagyobb mennyiségben! Helyet csináltam nekik, enni meg nem kérnek! Ami tartós, az jöhet! Bár spájzom nincs, tárolom szintén, így a konyha egyik zugában lesz a helyük, de szépen rendezetten, még valami függönyt is fogok rá készíteni, hogy azért annyira ne legyen szem előtt minden! Eddig mindenből csak kevés volt itthon,ami befért az egyik konyhaszekrénybe, de így átláthatóbb lesz majd talán, és nem fog keveredni a kókuszreszelék a mazsolával, esettel, olajjal, stb...

Bence ajándékot kapott! Nem az elsőt ugyan, mert lépten-nyomon vásárolgatok neki kis ezt meg azt, de a napokban egy nagyon aranyos ajándékot kapott! Az Ági volt az elkövető, tudja már mindenki, hogy Ő a Lili óvónénije... Na szóval kapott tőle a Bence egy kis ajándékot! Két apró pár kis zoknit, és ezt:
Egy gyönyörű falikép, rajta a Lili és a Bence is! Nagyon tetszik, bár még nem tudtam eldönteni hova is rakjam! Ha a kiságy fölé teszem, akkor alig fogják látni, mert a hálóba nincs bejárás idegeneknek... Vagy felrakom a kiságy fölé, és ha jön valaki, akkor lehozom a gyerekkel együtt... Majd még kitalálom! A lényeg,hogy nagyon szép  és igényes munka! Köszönjük Ági!
Ja és a hibáját még el sem árultam! Nem készült rá semmilyen azonosító, hogy ki, kinek, mikor, és miért csinálta! Le is szúrtam érte az Ágit, de ezt a hiányosságot pótolni fogjuk! Tudja meg majd a Bence unokája is, akinek én már nem fogom tudni elmondani, hogy miért is őrzi a család akkora becsben ezt a képet! :)

Végére hagytam:

Borával és Ramannal! Már ekkora a hasam!

2012. július 9., hétfő

Nem csak varrás!

Ezen a hétvégén nem csak a varrásé volt a főszerep, bár sokat dolgoztam! Ma reggel 8kor adtam le az utolsó plüsst is, így határidőre 3 hét alatt 150 db készült el a kezeim között! Most vissza térek, és ismét a foltvarrás kerül előtérbe!
Na de a hétvégéről pár szót!
Kellő képen sikerült leégnem, sajog is még a vállam! Szombaton volt a 30. Balaton Átúszás! Mi is ott voltunk, bár a mi családunkból ilyen szinten nem tud úszni senkit! Barátnőmet vittük le, Ő viszont 2 óra 5 perc alatt meg is tette a távot! Eszméletlen milyen sok ember van, akik képesek ennyit úszni! Nagyon nagy tömeg volt, és órákon keresztül állt a sor a hajókra várakozva annak ellenére, hogy szinte 10-20 percenként indultak a sétahajók, kompok, szállítva a sok-sok embert, mindig tele voltak, mindegy volt melyik irányba mentek!
Balaton hőmérséklete már nekem is meleg volt, de azért jó  volt kicsit felfrissülni!
Úszok hada indult Révfülöpről! Büszkék lehetnek magukra a sportolók, nem kis teljesítmény!

És a szerelem!
Nézzétek meg őket, ők a szerelmeim!
 Bora és Raman! Sajnos nem az enyémek, de nagyon beléjük zúgtam! Hatalmas, csupa szív jószágok, bamba tekintettel, és nyáladzó pofával! Vasárnap meg is fürdettem őket, és majdnem ugyan olyan vizes lettem, mint ők! Most hétvégén találkoztam ezekkel a kutyákkal negyedszerre, és mégis olyan közvetlenek, mintha együtt nőttünk volna fel! Kaptam pacsit, szót fogadtak mindig, és ami engem a legjobban lenyűgöz, hogy ekkora mamlasz kutyák, de olyan óvatosan jöttek hozzám, olyan szépen gyengéden tették az ölembe a fejüket, mintha tudnánk, hogy a Bence velem van... Igaz, hogy Bencének is nagyon tetszettek, mert olyan hevesen megrugdalta őket, mikor érezte a fejüket a hasamon!
Szóval jól telt ez  a hétvége, de a böjtje is megvolt, mert hajnali fél egykor fejeztem be a munkám! De befejeztem, így  most irány szalagot hímezni! :) Van egy kis levendulám, aminek kell csinálnom kis zsákokat!

2012. július 2., hétfő

Vasárnapi varrás!

Tegnapi feladat egy szemüveg tok volt! Nekem  "hegesztő pajzs" méretű szemüvegem van, így nehéz hozzá tokot kapni, és egyedi méretekkel kellett számolnom! Csak egy egyszerű crazy technikát kaptam elő, kék anyagokkal! Tettem bele egy puha bolyhos anyagot bélésnek, így valamilyen szintem védve van a lencse! Hirtelen gyorsan elkészíthető, nagy szabást nem igényel, maradékokból is meg lehet csinálni! Totál újrahasznosítás!
Ez lett a végeredmény: